Voorafaangifte + aanbrengbericht
zijn dé sleutel

Wil je na de introductie van het CVB op de snelste en meest efficiënte manier je douaneformaliteiten afhandelen? Kies dan voor een voorafaangifte + (geautomatiseerd) aanbrengbericht. De lading kan zo direct na lossing (en een eventuele fysieke controle) de terminal verlaten. Je voorafaangifte stuur je in voordat het schip in de haven arriveert. Bij aankomst van het schip of na het losmoment bevestig je de voorafaangifte vervolgens met het aanbrengbericht.

Een voorafaangifte + aanbrengbericht is een bestaande optie in de douanesoftware. Je softwareleverancier of IT-afdeling kan hierover meer vertellen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Voordelen van een voorafaangifte

 • Tijdig voormelden bij terminal

  Geen verdere douanecontrole? Dan krijg je van de Douane alvast vooruit het MRN. Hiermee doe je tijdig via Portbase de digitale documentvoormelding bij de terminal.

 • Direct ophalen

  Is het schip binnen, dan kun je na een (automatisch) aanbrengbericht direct de lading ophalen.

 • Controle vooraf

  De Douane kan je aangifte al vooraf controleren. Wacht je met de nadere aangifte tot de aankomst van het schip, dan is er bij de Douane vaak een piek.

 • Beter plannen vervoer

  Ben je AEO-gecertificeerd, dan stuurt de Douane je na je voorafaangifte de kennisgeving van een eventuele fysieke controle of van bescheiden. Je vervoer kun je zo veel beter plannen.

Met automatisch aanbrengbericht optimaal voordeel

Optimaal voordeel behaal je door het aanbrengbericht volledig te automatiseren. Je softwareleverancier bouwt hiervoor in het aanbrengbericht eenvoudig een trigger in voor de ATA schip of het losmoment. Op dat specifieke tijdstip gaat je aanbrengbericht dan zonder verdere handelingen automatisch naar de Douane. Er hoeft niemand op kantoor te zijn of nog op een knop te drukken. Je hebt nooit twee keer werk en verliest geen enkele tijd.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacyverklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen