Zo help je als softwareleverancier je klanten met het CVB

Wil je als softwareleverancier het CVB voor je klanten echt makkelijk maken? Bouw dan in je douanesoftware een API-oplossing in uit het Port Community System (PCS) van Portbase. Mocht je nog niet met de laatste versie van de door de Douane beschikbaar gestelde software werken, installeer deze dan eerst!

Meerdere API-opties voor het vereenvoudigen van een CVB

Automatische API-trigger over het exacte losmoment

Het PCS biedt een losse API voor de automatische melding van het losmoment van lading. Aan de hand van deze trigger kan je klant direct na dit losmoment een al klaarstaande nadere aangifte of het aanbrengbericht van een voorafaangifte insturen. 24 uur per dag, zonder dat hiervoor iemand op kantoor nodig is. In de douanesystemen gebeurt direct de match voor het CVB. Lading is meteen door de vervoerder op te halen.

API’s voor betrouwbare B/L-gegevens en zelf regie krijgen

Uitgebreidere API-opties geven je klanten vanuit het PCS naast de trigger over het losmoment ook toegang tot de ATA van schepen, B/L-gegevens, inzicht in douane-inspecties, de status van documentvoormeldingen bij de terminals en meer. Zo kan je klant zijn lading altijd op de voet volgen of een stap verder zelfs daadwerkelijk regie voeren.

3 oplossingen voor het automatiseren van het aanbrengbericht

Dataservice Losbevestiging

Voor de container- en ferrysector

API voor het real-time losmoment van de container/trailer. De meest betrouwbare trigger die bevestigt dat de lading van je klant op de kade staat.

Service Cargo Tracker

Voor de container- en ferrysector

API voor volledig zicht op de status van verwachte schepen, de ATA schip, het losmoment, de douanestatus en het vertrek vanaf de zeeterminal. De ATA schip gebruikt je klant als trigger voor het automatisch insturen van het aanbrengbericht.

Service Cargo Controller

Voor de container- en ferrysector

API met aanvullend op Cargo Tracker de juiste goedereninformatie (B/L, gewicht) voor de nadere aangiften. Vanuit Cargo Controller zet je klant bovendien direct de juiste Portbase-vervolgacties in gang. De ATA schip in de service gebruikt je klant als trigger voor het automatisch insturen van het aanbrengbericht.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacyverklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen