Zo help je als softwareleverancier je klanten met het CVB

Wil je als softwareleverancier het CVB voor je klanten echt makkelijk maken? Bouw dan in je douanesoftware een API-oplossing in uit het Port Community System (PCS) van Portbase. Zorg daarnaast dat je de laatste MIG (Message Implementation Guide) van de door de  Douane beschikbaar gestelde aangiftesoftware hebt geïnstalleerd, met daarin onder andere de voorafaangifte en nieuwe foutcodes die de Douane aan aangevers terugkoppelt.

Service Cargo Controller

Portbase heeft voor de service Cargo Controller een API waarmee je als softwareleverancier je klanten in de container- en ferrysector extra dienstverlening kunt aanreiken.

Automatiseren van het aanbrengbericht

De Cargo Controller API biedt de belangrijkste statusmomenten voor het CVB: de ATA-schip en (als mogelijk alternatief) het losmoment van de container/trailer. Een van beide statusmomenten kun je voor je klanten in je douanesoftware inbouwen als automatische trigger voor het insturen van aanbrengberichten.

Plus nog veel meer

Cargo Controller biedt daarnaast ook inzicht in douane-inspecties, de status van documentvoormeldingen bij de terminals en B/L-gegevens, zoals het gewicht van de goederen.

Ook deze informatie kun je via API-koppelingen beschikbaar stellen aan je klanten. Het is aan jou als softwareleverancier om te bepalen wat je wel en niet wilt aanbieden.