CVB Keuzehulp helpt je op weg

Met het CVB kun je op meerdere manieren omgaan. De basisoplossing is dat je met het indienen van de nadere aangifte wacht tot de Actual Time of Arrival (ATA) van het schip in de Nederlandse haven. Dit betekent wel dat de Douane deze aangifte dan nog moet goedkeuren. Hierna ontvang je van hen pas een MRN-nummer voor het voormelden van de lading bij de terminal. 

Werken met een voorafaangifte + automatisch aanbrengbericht

Veel sneller en efficiënter is het gebruik van een voorafaangifte. Zo kunnen jij en de Douane optimaal vooruitwerken. Het enige wat bij aankomst van het schip dan nog moet gebeuren, is het bevestigen van de voorafaangifte met een aanbrengbericht. Dit aanbrengbericht kun je eenvoudig (laten) automatiseren.

Wat past het beste in jouw situatie? De CVB Keuzehulp helpt je om de juiste keuze te maken.

Zo helpt Portbase je

Via het Port Community System van de Nederlandse havens biedt Portbase je de service Cargo Controller. Daarmee beschik je 24/7 over de juiste statusinformatie (ATA schip) en goedereninformatie voor het tijdig en correct indienen van je nadere aangiften.

Werk je via voorafaangiften, dan kun je met behulp van Cargo Controller in je douanesoftware eenvoudig een ‘trigger’ (laten) inbouwen voor het op het moment van ATA schip automatisch insturen van je aanbrengberichten. Zo verzeker je jezelf dat lading altijd snel de terminal af kan.