Keuzehulp Resultaat

CVB Keuzehulp / containers / stap 3 resultaat je werkt op de meest snelle en efficiënte manier

Je werkt al op de snelste en meest efficiënte manier

Voor de introductie van het CVB hoef jij je werkwijze in principe niet te veranderen. Maar heb je het aanbrengbericht ook al geautomatiseerd? Daarmee versnel je het CVB. Hieronder lees je hoe je dit kunt regelen. Bekijk de afbeelding rechts wat dit voor je proces betekent.

Automatiseren van het aanbrengbericht doe je zo

Met de voorafaangifte voorkom je dat je bij aankomst van het schip nog moet wachten op  goedkeuring van de nadere aangifte en het MRN-nummer voor de voormelding bij de terminal. Tegelijkertijd zit niemand te wachten op extra handelingen voor het via een aanbrengbericht bevestigen van de voorafaangifte bij de Douane. En al helemaal niet als dat ‘s avonds of in het weekend moet gebeuren.

Het Port Community System van Portbase biedt een oplossing waarmee je zonder verdere handelingen automatisch vanuit je douanesoftware de aanbrengberichten verstuurt op het moment dat het schip aankomt. Heel makkelijk en superhandig!

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Service Cargo Controller

Voor de container- en ferrysector

Met de service Cargo Controller van Portbase kun je al je containers en trailers die aankomen in Nederlandse havens op de voet volgen. Je ziet real-time de status van de aankomst van schepen (ATA) en het losmoment van lading. Daarnaast informeert Cargo Controller je over douane-inspecties (scans of fysieke controles) en zie je vrijwel alle details van de Bill of Lading (B/L), waaronder het gewicht.

Cargo Controller is beschikbaar via webschermen en als een systeemkoppeling (API). Via deze API is Cargo Controller ook direct te koppelen met je douanesoftware. De aankomstmelding (ATA) in Cargo Controller kun je dan als trigger gebruiken voor het automatisch insturen van het aanbrengbericht van de voorafaangifte aan de Douane. Zo voorkom je extra handelingen, verlies je nooit tijd en ben je verzekerd dat jouw goederen altijd snel de terminal mogen verlaten. Je IT-afdeling of softwareleverancier kan deze Cargo Controller trigger voor je inbouwen in je douanesoftware.